Mantelzorg en werk

1 op de 4 werknemers combineert zorg voor een naaste met een betaalde baan! Dat gaat vaak goed, maar soms is het ook moeilijk te combineren.
45 % vindt het lastig om hierover het gesprek aan te gaan op het werk. Dat is best zorgelijk. Hierdoor hebben mantelzorgers een grotere kans op uitval op het werk, doordat ze teveel hooi op hun vork nemen. Zonde en vaak niet nodig, er is wat aan te doen. Kijk bij mantelzorgvriendelijke werkgevers.

  • 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken;
  • De meeste mantelzorgers (84%) kunnen werk en mantelzorg voldoende tot goed combineren, 16% slecht tot heel slecht;
  • Mantelzorgers die begrip ervaren van hun leidinggevende melden zich 2x minder ziek;
  • 75% van de mantelzorgers praat er pas over als ze werk en zorgtaken niet meer kunnen combineren;
  • Van de mantelzorgers die het moeilijk vinden om erover te praten, geeft 71% als reden dat ze bang zijn dat dit een negatieve impact kan hebben op hun loopbaan en 65% wil collega’s niet belasten.
    (bron: werkenmantelzorg.nl)

Het aantal werkende mantelzorgers zal de komende tijd alleen maar toe nemen. Door de verhoging van de pensioenleeftijd en het feit dat nog meer vrouwen, op wie de mantelzorg in de praktijk het meest neerkomt, naar verwachting werken in 2040. Tegelijkertijd stijgt, door de vergrijzing, de vraag naar mantelzorg naar verwachting met 70 procent.
(bron: rivm.nl)

Klik HIER voor de handreiking mantelzorg en werk van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.