Terug naar Nieuws

NOTARIS TE GAST BIJ ALZHEIMERCAFE

Gepubliceerd op:

Op dinsdagavond 12 maart is een ieder van harte welkom in bij het  Alzheimercafé  Westerkwartier. Deze keer in dienstencentrum de Schutse, Oldenoert 32 in Leek. Dit café heeft als thema: ‘’juridische aspecten bij dementie’’.  De inleiding wordt verzorgd door Mariën Balt (kandidaat notaris bij Velema-Rijks in Roden).

Misschien heeft u het wel eens zelf meegemaakt of ergens in de familie, zaken rondom bewindvoering, mentorschap, nalatenschap of andere officiële of financiële regelingen die als een ‘verrassing’ kunnen komen in toch al moeilijke tijden die dementie met zich meebrengt. Onderwerpen ook waar de kennis van een notaris om de hoek komt kijken.

Het notaris kantoor van Velema-Rijks is onderdeel van het samenwerkingsverband “Notaris & Dementie” , waarin een aantal kantoren samenwerken op het gebied van belangenbehartiging voor mensen die door al dan niet beginnende dementie hun eigen zaken niet meer kunnen regelen.  Tijdens de presentatie door notaris Rijks is alle ruimte voor vragen, opmerkingen en delen van ervaringen vanuit het publiek. Dus redenen te over om deze avond te bezoeken.

Het Alzheimer Café Westerkwartier is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en andere belangstellenden van harte welkom. Het wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland in samenwerking met Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, waarna het programma om 19:30 uur begint. De avond eindigt rond 21.00 uur.

Heeft u vervoer nodig om deze avond te kunnen bijwonen? Neem dan contact op met het informatieloket van ‘’de Schutse’’. Tel. 0594-512334. Het vervoer wordt verzorgd door Stichting Ouderenvervoer Leek.

 

27-02-2024

Website van MantelzorgNL nu ook toegankelijk voor anderstalige mantelzorgers

De informatie op de website is nu ook toegankelijk voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en als mantelzorger wel hun weg moeten vinden in het Nederlandse zorg- en welzijnsysteem.
Lees meer