Wet- en regelgeving

Niets zo veranderlijk als wet- en regelgeving. Het gaat daarom te ver om hier alle wetten en regels rondom mantelzorg op te sommen. We kunnen wel aangeven waar je terecht kunt met je vragen rondom dit onderwerp.

ACTUEEL: 
De premies en vergoedingen van zorgverzekeringen in 2024 zijn bekend. Maar biedt een zorgverzekeraar ook vergoeding voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar of een cursus? MantelzorgNL zette het voor je op een rij. KLIK HIER voor informatie. 

 

Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van VWS. Zoekt u langdurige zorg of hulp voor uzelf of voor iemand anders? Op Regelhulp leest u welke mogelijkheden er zijn en waar u naartoe kunt om zorg of hulp te regelen. Ook worden de zorgwetten uitgelegd. Je kunt op de website in de zoekbalk bijvoorbeeld “mantelzorg” intoetsten. Je krijgt dan een compleet overzicht met alles wat er te vinden is rondom mantelzorg: regelhulp.nl

Mantelzorglijn, voor al je vragen over mantelzorg

Zorg  je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van de Mantelzorglijn staan voor je klaar.

Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55 WhatsApp: 06 27 23 68 54 Mail: mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Bereikbaar op werkdagen van 9 – 17 uur

MIP Westerkwartier

Je kunt met al je vragen ook terecht bij het MIP. Een mantelzorgondersteuner gaat samen met jou op zoek naar een passend antwoord. Klik hier voor de gegevens van de mantelzorger bij jou in de buurt.

Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar kan je ook helpen bij het uitzoeken van wet- en regelgeving rondom mantelzorg. 

Zoek hier een mantelzorgmakelaar bij jou in de buurt

Mantelzorgwoning

Op de website van de gemeente Westerkwartier vind je informatie over het realiseren van een mantelzorgwoning. Je leest hier wanneer je een vergunning nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om een mantelzorgwoning te kunnen realiseren. Klik HIER om naar de informatie op de website van de gemeente Westerkwartier te gaan. 

 

 

 

contact

 Agenda

Mantelzorgcafé Westerkwartier
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Grootegast
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Leek
03 juli 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Grootegast
09 juli 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.