Terug naar Nieuws

Activiteiten in de Week van de Mantelzorger 2023 bekend!

Gepubliceerd op:

Mantelzorg is vaak onzichtbaar. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden.

Mantelzorg is van ons allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt het (straks) nodig.

Ben jij mantelzorger, dan ben je van harte welkom om mee te doen aan een van onderstaande activiteiten. Je kunt je aanmelden voor activiteiten in de hele regio. Is vervoer een probleem? We denken graag met je mee.

 

Workshop Positieve Gezondheid door Katharina Gozdzik van Lentis

Dinsdag 7 november 14.00 – 16.00 uur Cultureel Centrum Jellemaweg 3, Zuidhorn

Wat is ‘Positieve Gezondheid’? Hoe gaat het met jou op verschillende levensgebieden en wat is voor jou belangrijk? Aandacht voor jouw veranderwensen en welke stappen je hierin kunt maken.

Workshop ‘Bordje Vol’ door Anneleen van der Zee van Sociaal Werk De Schans

Woensdag 8 november 14.00 – 16.00 uur De Hazelaar, Wendtsteinweg 57, Marum BordjeVol geeft je spelenderwijs inzicht in je leven. Wat zijn energievreters en energiegevers? Welke veranderingen zijn wenselijk en wat helpt daarbij?

 Stamppotbuffet en Pubquiz door het mantelzorgteam van Sociaal Werk De Schans

Donderdag 9 november 17.00 – 20.30 uur Strandheem Parkweg 2, Opende

Eet lekker mee met het stamppotbuffet. Daarna nemen we het in teams tegen elkaar op bij de Pubquiz! Wie scoort het beste op het gebied van allerlei onderwerpen zoals sport, muziek, films enz.

 

Informatiemarkt en de presentatie “Fijn dat jij er bent” door Tijn Elferink, gezondheidsjournalist en mantelzorger door gemeente Westerkwartier Vrijdag 10 november 13.30 – 16.30 uur De Postwagen, Tolbert

Voor mantelzorgers en organisaties uit de gemeente Westerkwartier organiseert de gemeente een bijeenkomst om aandacht te geven aan werknemers met mantelzorgtaken. Wat betekent het voor u en uw werkgever als u werk combineert met mantelzorg? U bent van harte welkom! Voor deze bijeenkomst kun je je opgeven bij de gemeente: mantelzorgbijeenkomst@westerkwartier.nl

 

Aanmelden: mantelzorg@sociaalwerkdeschans.nl / (0594) 745620

Bij aanmelding graag doorgeven: activiteit, naam, telefoonnummer en aantal personen.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.   

 

Bekijk ook

23-10-2023

Uitnodiging bijeenkomst Mantelzorgvriendelijke organisaties + mantelzorg informatiemarkt

Voor mantelzorgers en organisaties uit de gemeente Westerkwartier organiseert de gemeente een bijeenkomst om aandacht te geven aan werknemers met mantelzorgtaken. Wat betekent het voor u en uw werkgever als u werk combineert met mantelzorg?  
Lees meer
 
21-09-2023

Prinsjesdag 2023: erkenning voor mantelzorgers!

De Koning benadrukte in zijn Troonrede de waardevolle rol van mantelzorgers: ‘Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde en daarom moeten zij worden ondersteund, bijvoorbeeld door de samenwerking en kennisoverdracht met de professionele zorgverleners te verbeteren.’ Wij hadden het niet be…
Lees meer
 
15-08-2023

Autorijden met een aandoening, zorgen over rijgeschiktheid

Middels de campagne CBR autogesprekken wil het CBR mantelzorgers en de bestuurders met een aandoening informeren over de (on)mogelijkheden van autorijden met een aandoening. En voor welke keuzes ze komen te staan. 
Lees meer