Mantelzorgwaardering 2024 aanvragen

Zorg je al langere tijd voor een naaste die (chronisch) ziek, hulpbehoevend, psychisch kwetsbaar, verslaafd is of een beperking heeft? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering is een VVV-cadeaukaart van € 50,-. 

Met de mantelzorgwaardering wil de gemeente westerkwartier mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen bedanken voor hun geweldige inzet. Je kunt als mantelzorger zelf de waardering aanvragen. Daarnaast kunnen ook zorgvragers en naasten van mantelzorgers, die een mantelzorger in het zonnetje willen zetten, samen met de mantelzorger de aanvraag indienen. Aanvragen kan van 1 juli tot 1 oktober 2024. 

Er kan maximaal één cadeaukaart per mantelzorger aangevraagd worden. De mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden. Woont degene waarvoor je zorgt in een andere gemeente? Dan kun je daar een  aanvraag doen.

Wanneer kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? 

De voorwaarden voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering:

  • je bent 18 jaar of ouder;
  • je geeft langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week hulp of ondersteuning aan een familielid, vriend of buur;
  • degene voor wie je zorgt, woont in de gemeente Westerkwartier;
  • de zorg die je verleent, is onbetaald en wordt niet vanuit een vrijwilligersorganisatie, PGB of betaalde baan gegeven.

Hoe gaat het verder nadat je de aanvraag hebt gedaan?

Direct nadat je de aanvraag hebt ingediend, ontvang je een ontvangstbevestiging. Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de mantelzorgwaardering terecht komt bij de groep mantelzorgers die intensief en langdurig voor een ander zorgen. Het kan daarom voorkomen dat je aanvraag bij wijze van steekproef uitgebreider met je wordt doorgenomen. Ook bij onduidelijkheden nemen wij contact met je op.

Kom je in aanmerking voor de cadeaukaart? Dan ontvang je in de laatste week van oktober een uitnodiging voor de uitreiking van de Mantelzorgwaardering. De uitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier (4 - 10 november 2024). Tijdens de uitreiking is het belangrijk dat je je kunt legitimeren met een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

Kom je niet in aanmerking voor de cadeaukaart? Dan ontvang je daar in de laatste week van oktober per post of per mail een bericht over.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over het invullen van het formulier of heb je geen computer? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0594) 745 620 of per mail: mantelzorgwaardering@sociaalwerkdeschans.nl. We beantwoorden je vragen graag of vullen de aanvraag telefonisch samen met je in.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Vraag hier uw mantelzorgwaardering aan!

Gegevens mantelzorger:

Gegevens zorgsituatie:

Akkoord en toestemming

Informatie, advies of ondersteuning